Rabljeno PlayStation 5 Digital Edition (PS5)

Izdelek trenutno ni dobavljiv
Akcija velja od 26.02.2024 do 03.03.2024 (še samo 3 dni), ali do razprodaje zalog.
  • PlayStation 5 Digital Edition bele barve
  • DualSense bel brezžični kontroler
  • DualSense USB kabel
  • 825GB SSD trdi disk
  • HDMI kabel
  • kabel za elektriko
  • PS5 igra Astros PlayRoom
  • slovenska navodila za uporabo igralne konzole
  • garancija na zadovoljstvo, ki vključuje neomejeno tehnično pomoč po telefonu ali emailu

Rabljeno oz. obnovljeno?

Rabljene igralne konzole odkupimo od strank in jih pred nakupom temeljito testiramo. Odkupimo samo bolje ohranjene konzole. Konzolo damo v prodajo šele po temeljitem čiščenju, pregledu in posodobitvi v našem servisu, tako da konzola deluje z vsemi igrami. Najbolj vitalne dele konzole, kot so  BR/DVD pogon, trdi disk in  hladilni sistem po potrebi zamenjamo ali obnovimo. Kontrolerje praviloma razstavimo očistimo preverimo delovanje in izrabljene gumbe zamenjamo z novimi, ter odpravimo morebiten "stick drift" na analogih.

Na vse rabljene konzole nudimo tudi enoletno garancijo, tako da si lahko prepričan, da dobiš zanesljivo konzolo, ki bo delovala dokler je ne boš zamenjal za drugo.

Igralna konzola PlayStation 5 prinaša osupljivo zmogljivost za igranje videoiger. Opremljena je z visoko zmogljivim 8-jedrni, procesorjem AMD Zen 2, bliskovito hitrim SSD pogonom kapacitete 825 GB in optičnim pogonom 4K UHD Blu-ray. Ne manjka niti podpora za igranje v ločljivosti 4K in podpora Ray-tracing za realno upodabljanje svetlobe in svetlobnih žarkov.

 

Sony je razkril novo igralno konzolo Playstation. Peta generacija enega prodajno najuspešnejših izdelkov japonskega podjetja prinaša konkretne tehnične izboljšave in radikalno stilsko preobrazbo. Playstation 5 bo kupcem po vsem svetu na voljo še letos, a za zdaj še nista znana ne datum izida konzole ne cena.

Playstation 5 bo zdaj že skoraj sedem let starega predhodnika Playstation 4 nadgradil v tako rekoč vseh pogledih. S peto generacijo bodo privrženci Sonyjevih igralnih konzol deležni tehnoloških bonbončkov, ki so bili do zdaj rezervirani predvsem za igralce na (dražjih) osebnih računalnikih.

Igralna konzola Playstation 5 in igralni plošček DuelSense
Igralna konzola Playstation 5 in igralni plošček DuelSense Foto: SONY
V prvi vrsti bo Playstation 5 igralcem ponudil eno najbolj opevanih tehnologij zadnjih let, tako imenovani ray tracing, ki v videoigrah skrbi za izredno naraven prikaz svetlobnih virov in senc.


Najstnik v enem dnevu zaslužil dovolj denarja za vse življenje
Playstation 5 ali PS5, kar je uradna okrajšava imena konzole, bo imel tudi, tako pravi Sony, superhiter disk SSD za nalaganje iger. Prav odsotnost diska SSD je ena največjih pomanjkljivosti aktualnega Playstationa 4, saj se igre po mnenju mnogih zaganjajo odločno predolgo (disk SSD je sicer mogoče dokupiti). 

Igralni plošček DualSense
Igralni plošček DualSense Foto: SONY
Z novo konzolo Playstation seveda tradicionalno prihaja tudi nov igralni plošček oziroma gamepad. Imenoval se bo DualSense, s svojo obliko pa spominja na križanca med dozdajšnjimm Playstationovim ploščkom in ploščkom konkurenčne igralne konzole, Microsoftovega Xboxa. 

Vse dozdajšnje konzole Sony Playstation so bile prodajne uspešnice. Playstation 2, ki je izšel leta 2000, je najbolje prodajana igralna konzola vseh časov, prodanih je bilo več kot 155 milijonov enot. Aktualni Playstation 4 je medtem kupilo več kot 110 milijonov ljudi.


Nič več neopazni inventar dnevne sobe
Sony je s Playstationom 5 zavil v novo oblikovalsko smer. Diskretno črno ohišje, zaradi katerega so se pretekle tri generacije igralne konzole v številnih dnevnih sobah tako rekoč zlile s pohištvom, je zamenjala belo-črna vesoljska ladja. Ta bo na voljo v polni velikosti s predvajalnikom medijev blu-ray in v nekoliko "shujšani" obliki brez predvajalnika (PS5 Digital Edition).