Obvestilo o uporabi spletnih piškotkov

1. Kaj je spletni piškotek?

Spletni piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo lahko spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Spletni piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče uporabniške vmesnike in storitve le-teh prilagoditi potrebam in željam uporabnikov. Več o piškotkih in smernicah uporabe

Spletni piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu.

2. Spletni piškotki na strani Goblin.si?

Ob začetku obiska spletne strani se vsakemu uporabniku samodejno dodeli t.i. sejni piškotek, ki se uporablja za za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice in ne vsebuje informacije o uporabniku. Piškotek poteče, ko zaključite z brskanjem po spletni strani.

Spletna stran Goblin.si lahko, ob vaši privolitvi, na vaš račulanik naloži tudi štiri piškotke (__utma, __utmb, __utmc in __utmz) spletnega orodja Google Analytics. Ti piškotki so trajni. Google Analytics je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke, ki ga lahko lastniki spletnih mest uporabijo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta. Več o piškotkih orodja Google Analytics

Piškotki orodja orodja Google Analytics se uporabljajo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Tako pridobljeni podatki se uporabljajo za analizo obiskov na spletni strani Goblin.si in priporomejo tako k izboljšavi in prilagoditvi ponudbe na spletnem mestu, kot pri izboljaši in optimizaciji spletnih vmesnikov in storitev, ki jih uporablja in omogoča spletna stran Goblin.si.  

Ob privolitvi uporabe spletnih piškotkov bo spletna stran na vaš računalnik naložila še trajni piškotek (cookiePolicy), ki identificira vašo privolitev k uporabi pišktotkov na spletni strani Goblin.si. Če kadarkoli ta piškotek ročne odstranite, bo spletna stran Goblin.si ob naslednjem obisku samodejno odstranila piškotke orodja GoogleAnalytics. Ob tem pa vam ponudila ponovno možnost privolitve k uporabi spletnih piškotkov.
  • sidebanner_kontakt.jpg
  • kje-smo.jpg