Microsoft

Rabljeno: Xbox Series S + 12 mesecev garancije

Izdelek trenutno ni dobavljiv
Akcija velja od 26.02.2024 do 03.03.2024 (še samo 3 dni), ali do razprodaje zalog.
  • Xbox Series S igralna konzola
  • HDMI kabel 2.1
  • Xbox Series kontroler v barvi konzole
  • navodila za uporabo igralne konzole
  • garancija na zadovoljstvo, ki vključuje neomejeno tehnično pomoč po telefonu ali emailu

Rabljeno oz. obnovljeno?

Rabljene igralne konzole odkupimo od strank in jih pred nakupom temeljito testiramo. Odkupimo samo bolje ohranjene konzole. Konzolo damo v prodajo šele po temeljitem čiščenju, pregledu in posodobitvi v našem servisu, tako da konzola deluje z vsemi igrami. Najbolj vitalne dele konzole, kot so  BR/DVD pogon, trdi disk in  hladilni sistem po potrebi zamenjamo ali obnovimo. Kontrolerje praviloma razstavimo očistimo preverimo delovanje in izrabljene gumbe zamenjamo z novimi, ter odpravimo morebiten "stick drift" na analogih.

Na vse rabljene konzole nudimo tudi enoletno garancijo, tako da si lahko prepričan, da dobiš zanesljivo konzolo, ki bo delovala dokler je ne boš zamenjal za drugo.

Če bi rad prihranil, lahko pri Goblinu daš tudi svojo staro konzolo v račun za novo. Okvirne ocenitve so vidne v filtru staro za novo (zraven garancije). Ta ocenitev je za brezhibno delujočo in očiščeno igralno konzolo z enim kontrolerjem in vsem kablovjem. Originalna embalaža in račun nista potrebna.


Če imaš še igre, več kontrolerjev ali drugo dodatno opremo se znesek doplačila še bolj zniža. V račun lahko daš tudi več igralnih konzol in če tvoje stvari presegajo vrednost našega izdelka, dobiš razliko v gotovini nazaj. Testiranje tvoje naprave v večini primerov traja 15min. Menjavo izvedeš osebno v vseh Goblin trgovinah ali preko pošte.

 

Microsoft je pri izdelavi konzol popolno nasprotje Nintenda. Verjamejo v surovo moč in ni dvoma, da je Xbox One X trenutno najmočnejša konzola na svetu, saj premaga tudi svojega glavnega tekmeca PlayStation 4 Pro. Vseeno jim to ni ravno pomagalo pri prodaji, saj imaš lahko mišice, a ti to nič ne pomaga, če bicepsi ne poganjajo nobenega res impresivnega naslova.

Ameriško podjetje ne spreminja pristopa in tako bo tudi njihova naslednje-generacijska konzola Xbox Series X nosila impresivno tehnologijo. Včeraj je v novem blog prispevku poglavar Xbox divizije Phil Spencer razkril nekaj več podatkov glede drobovine, ki bo poganjala novo škatlico, ki glede na zadnje slike spominja na PC stolp.


Specifično smo več izvedeli o grafičnem čipu, ki ga bo proizvedel AMD. Xbox Series X bosta poganjali najnovejši arhitekturi Zen 2 in RDNA 2, to pa bo dvignilo strojno moč na res visoko raven. Series X naj bi bil tako dvakrat močnejši od konzole Xbox One X in osemkrat močnejši od običajnega Xboxa One.

Novi grafični čip naj bi ponujal 12 TFLOP-ov procesorske moči, kar ga naredi primerljivega s trenutnim grafičnim prvakom na PC trgu – kartico RTX 2080 Ti. AMD je očitno za konzolo razvil pravega naslednika Navi, ki se v poznavalskih krogih imenuje “Big Navi”. Če je ta grafična rešitev res tako močna, potem se je lahko veselimo tudi PC igralci, saj je predsednica AMD-ja Lisa Su že najavila, da se bodo te kartice še letos pojavile na PC trgu.


To pa ni vse kar bo ponujal Xbox Series X. Igralci se lahko veselite podpore za 120 sličic na sekundo, ray tracing tehnologije ter bliskovito hitrih SSD diskov, ki naj bi praktično odpravili potrebno po nalagalnih zaslonih. Prav tako bo tu vključena opcija Quick Resume, ki bo omogočila skoraj instantni zagon igre, po tem, ko je bila konzola spravljena v stanje mirovanja. Ne smemo pozabiti tudi na združljivost z igrami za vse štiri generacije konzol.

Očitno se je Microsoft prvi zavzel za razkritje skrivnosti svojega izdelka naslednje generacije, medtem ko je Sony za zdaj še tiho. Pred nekaj časa so se pojavile govorice, da ima Japonec težave pri dobavi strojnih delov, kar bi znalo dvigniti ceno konzole. Vemo, da bo tudi PlayStation 5 uporabljal Zen 2 tehnologijo ter da bo v konzoli tikala Navi grafična rešitev, zanimivo pa bo videti, koliko bo zadeva zmogljiva v primerjavi z Microsoftovim šampionom.

 

Vir: hop.si

 

 

Microsoft v zadnjem času rad malo prehiteva stvari (in tekmece). Že oktobra je napovedal dvozaslonski prenosnik in telefon, ki bosta naprodaj šele ob koncu prihodnjega leta. In zdaj je presenetil z enako vrsto razkritja nove igralne konzole, imenovane Xbox Series X.

Novi Xbox, ki bo nasledil modela One S in One X, prihaja v prazničnem obdobju 2020, torej čez natanko eno leto. Upamo, da tudi v evropske trgovine, ne samo ameriške. Prva, najbolj očitna sprememba pa je že v obliki. Doslej so bile te konzole ležeče naprave, kot denimo komponente Hi-Fi, Serija X pa bo v osnovi pokončna. Široka (in globoka, ker je v tem pogledu kocka) približno toliko kot igralni plošček in visoka za tri ploščke. Rahlo spominja na mini stolp namiznega računalnika, le da ima odprtine za odvajanje toplega zraka na vrhu. To pa zato, ker jo bo še vedno mogoče tudi položiti. Vidna je tudi reža za optični pogon, v osnovni postavitvi je pokončna, ki bo verjetno ostal UHD Blu-ray. Vmes smo sicer že videli izvedbo Xboxa One S brez pogona, vendar je pozitivno, da ga Microsoft pri naslednji generaciji še ohranja. Navsezadnje imajo nekateri lepe kolekcije iger in filmov na fizičnih nosilcih. Priključka USB ni videti, a povsem lahko je na zadnji strani ali pa ga na fotografijah prekriva igralni plošček. Tudi ta bo nekoliko spremenjen, a v osnovi precej bolj podoben zdajšnjemu kot konzola. Še bolje naj bi sedel v roko, križec je drugačen, saj je gumb okrogel in bo najbrž zaznaval pritiske v vse smeri. Dodali so še tipko za »deljenje« za lažje ustvarjanje posnetkov zaslona med igranjem.


 
Seveda pa so bolj kot sam izgled konzole pomembne njene zmogljivosti in nabor iger. V Microsoftu trdijo, da bo reč štirikrat zmogljivejša od zdajšnjega Xbox One X, ki že omogoča igranje pri ločljivosti 4K. Temeljila bo na procesorju AMD z arhitekturo Zen 2 (kot procesorji Ryzen druge generacije) in grafični kartici istega podjetja. Tokrat bodo namesto trdega diska uporabili hiter SSD vrste NVMe (kot ga imajo tanki prenosniki), kar naj bi konkretno pohitrilo začetno nalaganje iger, konzola pa bi morala biti tišja. Nasploh napovedujejo kar najboljše zmogljivosti pri čim nižjem hrupu.


V ločljivosti 4K pri 60 sličicah na sekundo naj bi zdaj igre ponujale vrhunsko grafiko. Konzola bo namreč imela dovolj strojne moči, da za to kombinacijo ne bo treba nižati podrobnosti. Lahko pa bo prebavila tudi 4K pri 120 sličicah na sekundo (kar bo smiselno, če bo priključena na monitor, ne na televizor) in celo ločljivost 8K, vendar bo pri obojem verjetno stopnja detajlov, senčenja in ostalega nižja. Naprava bo sicer podpirala različne trike za izboljšanje kakovosti slike in čim nižji odzivni čas.

Od iger za zdaj omenjajo Senua’s Saga: Hellblade II, ki bo nadaljevanje Hellblade: Senua’s Sacrifice, in prvi naslov, ki bo izkoriščal polne zmogljivosti nove konzole. Poleg tega pa še Halo Infinite, kar je razumljivo, saj je serija Halo že dolgo ena najbolj prominentnih ekskluziv na Xboxu. Koliko bo Xbox Series X stal in ali bo to ena sama konzola ali jih bo več (ime namiguje na drugo možnost), bomo verjetno izvedeli prihodnje poletje, morda na avgustovskem sejmu Gamescom, ali še kasneje. Za prihodnje leto je Sony že napovedal Playstation 5, zato se znova obeta neposreden boj obeh igričarskih titanov.